Welkom!

Welkom op deze blog, die gewijd is aan Bachbloesems.

Over mij

'Inzicht geeft Uitzicht.' Deze uitspraak staat voor mijn missie in dit leven. Bachbloesems en mijn spirituele kinderboek sluiten hier naadloos op aan."Waar is oma nu naartoe? Zien we haar ooit weer? Wat komen wij hier op aarde doen, en waarom is het zo belangrijk om naar onze innerlijke stem te luisteren? Met deze en nog vele andere vragen gaat Renie op zoek wanneer haar oma sterft... Gaandeweg zal je ook ontdekken dat sterven niet hetzelfde is, als voorgoed verdwijnen.. dit prachtige kinderboek , draagt de titel" IS OMA NU VOORGOED WEG?" Uitgegeven bij Obeliskboeken.nl

donderdag 26 januari 2012

Maskerbloem of Mimulus

In balans zijn, betekent niet dat we ons nooit meer angstig gaan voelen. Het betekent eerder de angst een plaatsje geven zodat het alleen de kop opsteekt op momenten dat er ècht gevaar is.
Angst mag ons leven niet beheersen, want wanneer de angst tèveel en tè krachtig aanwezig is, ontnemen we onszelf de kans om risico's te nemen of te luisteren naar onze innerlijke stem.

Elke angst die we kunnen benoemen is een Maskerbloem angst of een Mimulus angst. (angst voor het donker, angst voor honden, angst om te sterven, angst voor onweer....)
De Maskerbloem of Mimulus kan een grote hulp zijn voor mensen die heel verlegen en teruggetrokken zijn. Mensen met een nerveus lachje, stotteren,of mensen die bluffen en op deze manier hun onzekerheid trachten te verbergen.

Een sluimerende Mimulus angst kan leiden tot een geïsoleerd leven. Men komt niet meer uit zijn comfortzone, en doet alleen nog dingen waarvan de resultaten voorspelbaar zijn. Dikwijls zijn mensen zich hier niet van bewust.De verbinding met hun inerlijke stem is onderbroken.

Het toedienen van de Bachbloem Mimulus of Maskerbloem, kan ertoe bijdragen dat de angst meer in het bewustzijn komt. Het geeft ons inzicht zodat we mentaal kunnen bijsturen. We leren beter met de emotie angst omgaan en zullen opmerken dat hetgeen  waar we zo bang voor waren helemaal niet in verhouding was tot de realiteit. Met andere woorden we ontwikkelen moed, vertrouwen en veerkracht.

"Angst is een test van moed." Nora Weeks (vaste medewerkster van DR. E. Bach.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten